Valentin

Salut! Eu sunt Valentin, fondatorul scolii Salsa Factory. Daca ai impresia ca tu nu stii sa dansezi si crezi ca n-o sa inveti niciodata, citeste mai departe, poate povestea mea o sa te inspire.

Sa dansez a fost si este una dintre cele mai mari provocari din viata mea. Am practicat de mic artele martiale si acele deprinderi, memorii musculare, nu m-au ajutat deloc la dans, in prima faza. Eram cocosat, puneam prea multa forta pe miscari, nu reuseam sa ma relaxez, simteam ca am doua picioare stangi, ma gandeam ca poate lovesc fata din greseala si tot felul de ganduri de acest gen.

Pentru ca provocarea, dupa cum spuneam, a fost foarte mare, am renuntat, dupa 17 ani la artele martiale, acolo unde aveam centura neagra dar si numereoase titluri de campion in Ashihara Karate, pentru a-mi urma o nebunie de-a mea, o provocare dusa la un rang de obsesie la momentul acela. Era ceva nou, ceva care se batea cap in cap cu felul in care gandeam si ma miscam si nu reuseam sa-i dau de cap, sa fiu relaxat, sa am incredere in mine si simteam ca asta trebuie sa fac, sa iau provocarea de gat si sa ma antrenez, sa invat, pana voi reusi ceva, ceva ce nu stiam atunci ce va fi. 

Am inceput prin a urma cursurile de dans, respectiv bachata la Mania Latina cu Enzo si Ana in 2007 si ulterior, dupa cateva luni sa invat si salsa de la Salsa Galaxy de Dragos si Raluca. Total intamplator, probabil pentru ca eram foarte preocupat sa invat, la inceputul lui 2008, Simona Petric, una dintre cele mai bune si complete dansatoare de salsa la acel moment si inca in prezent, mi-a propus sa ne antrenam impreuna pentru a participa la un concurs international de salsa.
Am abandonat toate cursurile si m-am antrenat impreuna cu Simona, cateva ore pe zi, timp de 4-5 luni si la acel concurs international, eu fiind total incepator si inca un mic karateka in miscari, am luat locul 3, surclasand perechi mult mai bune si experimentate si acela a fost momentul decisiv in care mi-am dat seama ca asta imi doresc sa fac toata viata!

Dupa acel concurs, la cateva luni am hotarat, eu si Simona, sa ne deschidem scoala noastra de dans, Salsa Factory, un proiect diferit de ce exista pe piata la momentul acela si pentru ca am fost inventivi, bine calculati, am investit mult in evolutia noastra, acest lucru s-a vazut si se vede in evolutia scolii noastre prin numarul si calitatea elevilor nostri.

In 2011 Simona a hotarat sa plece din Romania si sa se casatoreasca in Puerto Rico si de atunci si pana in prezent are una dintre cele mai bune scoli de salsa din Puerto Rico, iar eu duc mai departe visul meu alaturi de noi instructori si de oameni pe care i-am format de-alungul timpului, precum Laura, Ada, Adina, Cosmin, Geo, Andrei si multi altii care-mi sunt alaturi.
Pentru ca m-am nascut cu probleme de sanatate, sportul m-a ajutat sa fiu omul care sunt astazi iar dansul ma completeaza, ma ajuta sa fiu din toate punctele de vedere un om mult mai bun si tot aici mi-am cunoscut si viitoarea sotie, avem o fetita pe care o iubim la nebunie si va spun, nu doar pentru ca este scoala mea, ca dansul este o terapie absolut necesara, este oaza noastra, este locul unde evadam, unde putem fi noi cu adevarat,  indiferent de varsta, si la 20, dar si la 80 de ani poti dansa!

Share:
Copyright © Salsa Factory 2008