Despre Noi

Scoala noastra de salsa a aparut din dorinta de a dansa SALSA! Este poate un motiv simplu, dar este motivul fundamental pentru care exista Salsa Factory.Prin cursurile noastre ne dorim sa deschidem usa catre lumea aparte a dansului latino tuturor celor care vor sa descopere ce inseamna ritmurile fierbinti latino (salsa, bachata, afro-rumba, paghanga, kizomba). In plus, va garantam ca la sfarsitul cursurilor veti pleca acasa plini de energie, dar si cu noi prieteni in lista de Facebook. Ce modalitate mai potrivita de socializare decat in pasi de dans?Inca din anul 2008, de la infiintare, Salsa Factory a obtinut premii importante la concursuri internationale si multiple titluri de campioni ai Romaniei, totul culminand cu intrarea in primele 10 perechi din lume in anul 2010, atat la salsa cat si la bachata! Pana astazi perfomatele ne-au urmat, iar noi continuam sa muncim si sa reprezentam scoala si dansul salsa la cel mai inalt nivel.Instructorii Salsa Factory au un background solid in lumea dansului. Ei au invatat si si-au consolidat pasii si tehnica de dans in cadrul scolii noastre, dar si cu ajutorul unor instructori recunoscuti la nivel international. In plus, participand la numeroase congrese internationale din Europa, cat si din America sau Puerto Rico, au dobandit cunostinte suplimentare in dansurile latino sau din alte dansuri complementare.Insa cel mai important atu al instructorilor Salsa Factory il constituie pasiunea pentru salsa si dorinta de a invata elevii scolii ce inseamna si cum se danseaza salsa, pentru ca apoi fiecare cursant sa ajunga sa descopere cum se simte salsa.

Cum a inceput totul

Simona Petric si Valentin Stefan au pus bazele Salsa Factory in anul 2008 si acestia au pornit la drum cu doar cativa elevi, iar la ora actuala Salsa Factory are zeci de elevi si doua locatii unde isi desfasoara cursurile, la Unirii si in Pipera.
Impreuna, cei doi, au reusit sa adune zeci de participari la concursuri interne si internationale, precum si numeroase premii si titluri de Campioni Nationali.
In 2011 Simona Petric se muta in Puerto Rico, devenind Campioana Mondiala la concursul international Puerto Rico Salsa Open, la sectiunea Solo Femei, iar Salsa Factory merge mai departe intr-o noua formula.Stilurile de dans pe care le puteti urma in cadrul scolii sunt salsa (Los Angeles style, New York style, Puertorican style), bachata, merengue, cha cha, zouk, rueda, dar puteti urma si cursuri de man styling, lady styling, dansuri de grup, rumba cubana, pachanga, reggaeton, cursuri de coregrafie si muzicalitate.

Perfectionarea stilului si a tehnicii de dans reprezinta un proces continuu pentru instructorii Salsa Factory. Este important pentru noi sa fim mereu in pas cu evolutia dansului si sa transmitem mai departe elevilor nostri tot ceea ce noi invatam. Mai mult decat atat, incercam sa transmitem pasiunea noastra pentru salsa si dans in general nu doar prin cursuri, dar si prin showurile originale pe care le pregatim.

Salsa Factory este una dintre cele mai bine cotate scoli de salsa din Romania, dobandind un numar semnificativ de participari la competitii si premii la campionate nationale si internationale de salsa si bachata.

In timp, Salsa Factory si-a definit un stil propriu, un stil recunoscut de foarte multi organizatori de evenimente de salsa din Romania, cat si din afara tarii, fiind adesea invitati sa predam la festivaluri interne si internationale. Inovam, venim mereu cu idei aparte si incercam sa surprindem publicul cu showurile noastre in fiecare an.
Salsa Factory este scoala si grupul de preteni pe care il cautati! Pe langa dansurile pe care le puteti invata, scoala noastra va pune la dispozitie coregrafi cu ajutorul carora puteti participa la diverse concursuri sau puteti face parte dintr-o trupa!
De asemenea, Salsa Factory va poate ajuta cu dansul mirilor sau poate dansa la diverse evenimente private, avand in repertoriu multe momente foarte apreciate de public!Scoala noastra de salsa a aparut din dorinta de a dansa SALSA! Este poate un motiv simplu, dar este motivul fundamental pentru care exista Salsa Factory.Prin cursurile noastre ne dorim sa deschidem usa catre lumea aparte a dansului latino tuturor celor care vor sa descopere ce inseamna ritmurile fierbinti latino (salsa, bachata, afro-rumba, paghanga, kizomba). In plus, va garantam ca la sfarsitul cursurilor veti pleca acasa plini de energie, dar si cu noi prieteni in lista de Facebook. Ce modalitate mai potrivita de socializare decat in pasi de dans?Inca din anul 2008, de la infiintare, Salsa Factory a obtinut premii importante la concursuri internationale si multiple titluri de campioni ai Romaniei, totul culminand cu intrarea in primele 10 perechi din lume in anul 2010, atat la salsa cat si la bachata! Pana astazi perfomatele ne-au urmat, iar noi continuam sa muncim si sa reprezentam scoala si dansul salsa la cel mai inalt nivel.Instructorii Salsa Factory au un background solid in lumea dansului. Ei au invatat si si-au consolidat pasii si tehnica de dans in cadrul scolii noastre, dar si cu ajutorul unor instructori recunoscuti la nivel international. In plus, participand la numeroase congrese internationale din Europa, cat si din America sau Puerto Rico, au dobandit cunostinte suplimentare in dansurile latino sau din alte dansuri complementare.Insa cel mai important atu al instructorilor Salsa Factory il constituie pasiunea pentru salsa si dorinta de a invata elevii scolii ce inseamna si cum se danseaza salsa, pentru ca apoi fiecare cursant sa ajunga sa descopere cum se simte salsa.

Premii si participari la concursuri

2013 – Locul 1 – Cea mai buna trupa de salsa din Romania – Vama Veche, Romania

2012 – Locul 3 – Salsa, Balkan Salsa Contest – Borovets, Bulgaria2012 – Locul 1 – Bachata, World Latin Dance Cup Qualifications – Bucharest

2012 – Locul 2 – Salsa, World Latin Dance Cup Qualifications- Bucharest

2011 – Locul 8 – Bachata, World Latin Dance Cup – Las Vegas

2011 – Locul 13 – Salsa, World Latin Dance Cup – Las Vegas

2011 – Locul 15 – Salsa, World Latin Dance Cup – Las Vegas

2011 – Locul 11 – Bachata, World Latin Dance Cup – Las Vegas

2011 – Locul 1 – Bachata, Campionatul National de Bachata, Galati

2011 – Locul 1 – Bachata, Calificari pentru WLDC, Las Vegas

2011 – Locul 1 – Bachata, Concurs international – Borovet, Bulgaria

2011 – Locul 1 – Salsa, Concurs international – Borovet, Bulgaria

2011 – Locul 3 – 7’th Fanta Dance Fiesta, Bulgaria

2010 – Locul 5 – World Latin Dance Cup Bachata Division, San Diego, California – USA

2010 – Locul 7 – World Latin Dance Cup Salsa Division, San Diego, California – USA

2010 – Locul 3 – Christmass Salsa Ball – Bulgarian Finals, Sofia, Bulgaria

2010 – Locul 3 – Calificari World Latin Dance Cup Borovet, Bulgaria

2010 – Locul 1 – Calificari World Latin Dance Cup Bucuresti, Romania

2010 – Locul 20 – Puerto Rico Salsa Open, San Juan – Puerto Rico

2010 – Locul 4 – Calificari World Latin Dance Cup, Bulgaria

2010 – Locul 4 – Calificari World Latin Dance Cup, Bulgaria

2010 – Locul 1 – Calificari Puerto Rico Salsa Open, Bucuresti

2009 – Locul 1 – Dance Masters, Salsa Section, Bucuresti

2009 – Locul 2 – Calificari World Salsa Championship Mamaia, Romania

2009 – Locul 5 – Calificari World Salsa Championship Sofia, Bulgaria

2008 – Locul 3 – Calificari World Salsa Championship Mamaia, Romania

2008 – Locul 3 – Calificari World Salsa Championship Sofia, Bulgaria


Valentin

Pentru Valentin, dansul nu a fost prima pasiune. Pana sa descopere lumea salsa, la 27 de ani, varsta pe care unii ar considera-o prea inaintata pentru a te apuca de cursuri de dans, Valentin a practicat arte martiale timp de 17 ani si a avut propria sala de karate, inca de la 17 ani si detine centura neagra in stilul Ashihara Karate, avand in palmares multe titluri de campion national si un loc 5 la Campionatul Mondial de Ashihara Karate in 2005. Pentru un antrenor de arte martiale sa inceapa sa danseze in pereche este destul de neobisnuit, lucru ce l-a pus intr-o mare incurcatura in momentul in care a pasit intr-o sala de dans.In primavara lui 2007 a invatat bachata la Mania Latina, iar din toamna aceluiasi an a urmat intensiv cursurile de salsa ale scolii Salsa Galaxy.Intalnirea cu Felix Crainicu, in 2008, unul dintre cei mai vechi dansatori de salsa, a avut un aport important in evolutia sa ca si dansator si acesta l-a ajutat sa auda cu adevarat muzica si sa o interpreteze pana la ultimul accent.Ascensiunea lui a fost surprinzator de rapida, datorita pasiunii si ambitiei sale iesite din comun. Are un stil creativ care reuseste sa imbine intr-un mod foarte armonios forta, precizia, sensibilitatea, incercand mereu sa se autodepaseasca. Iubeste sa predea si face asta de peste 15 ani si la ora actuala este unul dintre putinii instructori de dans licentiati si recunoscuti pe plan intern si international.In anul 2008, in urma propunerii Simonei Petric de a dansa impreuna, au format unul dintre cele mai de succes cupluri de dansatori din Romania, urmand ca la finalul lui 2008 sa apara un proiect comun, numit Salsa Factory.


Laura

Este absolventa a Universitatii Artifex cu profilul Turism, iar in prezent urmeaza Masterul la aceeasi universitate cu profilul Marketing si comunicare in afaceri. Desi studiile ei nu au legatura cu artele, ea este pasionata de ele de mica, in mod special de dans. De-a lungul timpului a urmat cursuri de fotografie, muzica, pictura si dans. De 5 ani este asistenta lui Dan Bittman la emisiunea acestuia, “Danutz SRL” pe TVR1. Acolo conduce trupa de balet din care face si ea parte si de curand a avut chiar si o rubrica in cadrul emisiunii, “barfind” vedetele autohtone si nu numai.A descoperit salsa cu ajutorul Simonei Petric, vazand-o duminica de duminica exersand pe holurile Tvr-ului, spunandu-i ca doreste sa invete mai mult. Drept urmare, Laura s-a inscris din prima zi a deschiderii scolii de dans “Salsa Factory”.

De atunci a participat la toate festivalurile de salsa nationale si este prezenta de cel putin patru ori pe saptamana pe ringul de dans din Clubul Salsa For You.Este pasionata de toate stilurile latino si in mod special de Bachata. Crede despre o persoana ca danseaza cu adevarat doar atunci cand aceasta indeplineste 3 obiective: dorinta, pasiune si zambet.


Cosmin

Nascut in Constanta, termina Facultatea de Instalatii din cadrul Universitatii de Constructii Tehnice Bucuresti in 2007, ramanand in Bucuresti sa-si exercite meseria de Inginer Proiectant Instalatii. Pe langa aceasta ocupatie, descopera o mare pasiune pentru Salsa. 2008 saturat de distractiile gen “bumtzi-bumtzi” se hotaraste sa urmeze cursurile de dans din cadrul scolii Dance Time.

Dupa 6 luni isi da seama ca genul latino (salsa, bachata) este ceea ce vrea sa faca la un alt nivel. In februarie 2009 paraseste Dance Time si ajunge prin intermediul unui fost coleg de dansuri la prima grupa de incepatori din Salsa for you in cadrul scolii Salsa Factory. Aici se ataseaza imediat de stilul Salsa Factory fiind nelipsit de la cursuri.Dupa 7 luni este selectat in Trupa Mare (Salsa Factory Seniors) si impreuna cu colegii de atunci apare in show-ul “Ingeri si Demoni” avand nenumarate aparitii pe scenele din tara.Descoperind gustul scenei, din 2010 are mai multe aparitii la concursuri de salsa si bachata din Romania si Bulgaria obtinand in 2011 impreuna cu partenera lui, Mirela Cretu, de trei ori locul 2 la diferite concursuri de bachata :-Latin Dance Cup 2011 – Bucuresti-Romania Bachata Cup 2011 – Galati-Bulagaria Latin Cup 2011 – Borovets.

Datorita progresului si daruirii de care da dovada, in 2010, devine instructor Salsa Factory, impartasind cursantilor din exeperienta lui si incercand sa combine armonios la cursuri, tehnica cu distractia si relaxarea. Se perfectioneaza continuu si incearca sa tina pasul cu evolutia dansului participand la multe congrese si festivaluri de dans din tara si din Europa.Dupa aproximativ 4 ani de dans , timp in care a studiat multe stiluri, salsa ramane dansul cel mai apropiat de sufletul lui.


Ada
Pentru Ada, dansul a fost o pasiune dintotdeauna. La varsta de 6 ani a inceput cursurile de dans sportiv in cadrul clubului “Pas in doi” din Bucuresti, cursuri pe care le-a urmat timp de 7 ani si care au ajutat-o sa isi descopere inclinatia catre stilul latino. Dupa un an de pauza s-a hotarat sa reia cursurile de dans, insa pe alt stil si asa a ajuns sa urmeze cursurile Salsa Factory. In septembrie 2010 a pasit pentru prima data in sala noastra de dans si, de atunci, s-a indragostit iremediabil de salsa si de echipa de aici. Avea doar 14 ani cand s-a apucat de salsa si era cea mai tanara cursanta a scolii la vremea respectiva. Dupa mai putin de un an la Salsa Factory a fost selectata ca rezerva pentru trupa noastra “Salsa Factory Rookies”, insa o accidentare neasteptata la genunchi a obligat-o sa renunte timp de 7 luni la orice activitate sportiva. In iunie 2012 se reintoarce la cursurile Salsa Factory cu forte proaspete si dorinta de a intra in trupele noastre. Prima oara pe scena a participat la concursul organizat in cadrul Congresului National de Bachata, unde a obtinut locul 2 la categoria “Bachata Profesionisti” in septembrie 2013. Tot in acelasi an a intrat in trupa “Salsa Factort Musketeers”, show care a fost prezent la numeroase congrese si festivaluri din tara si din afara. Din pasiune si dorinta de a evolua, a ajuns din anul 2014 sa faca parte din Trupa Mare a scolii alaturi de Valentin, Laura, Cosmin si Mirela. In mai 2014 a castigat alaturi de partenerul ei de atunci, Catalin, locul 1 la concursul de bachata organizat in cadrul festivalului “Romantic Latin Festival”, iar in urma rezultatelor, Valentin le-a oferit sansa, in anul 2015 sa isi impartaseasca pasiunea pentru dans in cadrul cursurilor organizate in proiectul “M.O.B. – Move Outside the Box”. De atunci si pana acum, Ada si-a dorit sa evolueze constant si sa mentina un standard inalt atat pe scena, alaturi de echipa, cat si in sala de cursuri, unde se bucura de fiecare data cand are ocazia sa invete ceva nou sau sa predea. Desi studiile ei nu au nicio legatura cu dansul, fiind studenta la “Facultatea de Drept” din cadrul Universitatii Bucuresti, considera ca dansul se poate imbina perfect cu orice alta activitate si spera ca povestea alaturi de Salsa Factory sa continue mult timp de acum incolo.

Asadar, la Salsa Factory ai toate ingredientele pentru a invata sa dansezi si pentru a te distra. Ce mai lipseste? TU lipsesti!
Hai la cursurile noastre!